2 Temmuz 2014 Çarşamba

Peki Ya Zombiler İnsana Dönüşürse?



The Walking Dead ile sinema severlerin ilgi odağı haline gelen zombilere şimdi de BBC el atıyor. In the Flesh İngiliz kanalın ilk kıyamet sonrası senaryoları konu alan dizisi değil ancak bu hikaye diğerlerinden çok farklı.
In the Flesh’te zombi salgını Gönüllü İnsan Kuvvetleri tarafından bastırılmış ve salgından etkilenen insanlardan bazıları hapsedilmiş veya öldürülmüş. Geri kalanlar ise Norlfork’da kurulan tedevi merkezlerinde tedavi edilerek topluma geri kazandırılmış.
Dizi “Uyanış” olarak adlandırdıkları bu süreçten dört yıl sonrasını ele alıyor ve hâlâ tedavi gören birçok insan var. Dizinin odağında bulunan kahraman Kieren Walker da topluma geri kazandırılan insanlardan biri ancak geri dönüş yolunda kafasına takılan birtakım soruların yanında reddedilme korkusu var. Ailesi ve kasaba halkı diğer birçok kişi gibi onun da geri döneceğinden umudu kesmişken geri dönmesiyle birlikte ilginç ve bir o kadar da tarif edilemez duygulara kapılırlar.

Eğer buraya kadar okuyup diziden çok etkilendiyseniz ve “Ben bu diziyi takip ederim.” dediyseniz size bir adet biraz iyi bir adet de kötü haberim var:

Kötü haber şu: Dizi 1. sezonun 3. bölümünü yayınladıktan sonra yayından kaldırıldı.
Biraz iyi haber ise şu: Her bölümün süresi bir saat.

Yani In the Flesh’i kıyamet sonrası senaryolarından üç saatlik bir belgesel gibi izleyebilirsiniz.


Yazıyı beğendiyseniz arkadaşlarınızla paylaşın.

0 yorum:

Yorum Gönder